REDAKTIONENS MÅNADSBREV – maj 2010

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum

REDAKTIONELLT | Sommaren står för dörren och ljuset verkar skina även över Tradition & Fason. Vårt kära månadsbrev passerar ”tonåren”, och här kommer nu ett moget 20:e månadsbrev i ordningen.

Att valrörelsen börjar komma igång på allvar har märkts under den gångna månaden. Partipolitiken i allmänhet och inrikespolitik i synnerhet har varit helt dominerande på T&F (här, här, här, här, här, här, här, här). Även den brittiska inrikespolitiken och Storbritanniens spännande parlamentsval har tagit upp en del utrymme (här, här, här, här). I övrigt kan Jakob E:son Söderbaum artikelserie om en konservativ syn på välfärdsstaten lyftas fram som ett intressant debattbidrag under månaden: Del 1, Del 2, Del 3. Intervjun med Anders Edwardsson, om hans nya bok om Arvid Lindman, är vi också belåtna med (här). Som vanligt har två artiklar till vår Sagittarius-sektion publicerats (här, här).

Den norska konservativa tidsskriften Minerva har översatt och publicerat riksdagsledamoten och T&F-skribenten Rolf K Nilssons artikel från vår antologi Konservatism & Kapitalism. De tipsar både om T&F och sagda antologi. Det kan även noteras att Dag Elfström, i egenskap av T&F-redaktör, föreläst om konservatism för gymnasister i Eskilstuna.

Som alltid är vi också tacksamma för den gångna månadens inkommande blogglänkar: Mats Reimbertsson, Magnus Orerar, Michaël Lehman, Thomas Ardenfors, Stefan Lundkvist, Hanif Bali, Essbeck, Basses Hörna 1, Basses Hörna 2.

Vi vill i sedvanlig ordning också passa på att påminna om vår Facebook-grupp, gå gärna med i den om Du inte redan gjort det.

Nu ser vi alla fram emot en trevlig sommar, som förutom allt annat härligt som sol och bad också utlovar en ovanligt intressant valrörelse!

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – maj 2010”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 952,918 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar