Gunnar Unger-gästspel till vägs ände

Det har nu gått ett år sedan vi lanserade Gunnar Unger som postum gästskribent här på T&F. Under ett års tid har vi varannan vecka, undantagslöst, publicerat artiklar med denne stora publicist som upphovsman. Som de flesta goda ting har även detta ett slut. Ett slut som vi nu, dessvärre, har nått fram till.

Vi har fått stor feedback för detta vårt projekt. Inte så mycket i efterkommentarer till artiklarna kanske i jämförelse med uppskattande mail och samtal. Inte minst bland den äldre generationen högerdebattörer som själva var med när det begav sig har visat sin stora uppskattning över att vi uppmärksammat Gunnar Unger. Detta glädjer oss självfallet extra mycket, eftersom det var en av de viktigaste baktankarna när vi planlade vår Sagittarius-sektion under försommaren 2009. På detta vis ville vi slå ett särskilt slag för sammanbindandet av de olika generationers konservativa opinionsbildare och debattörer som finns runtom i Sverige.

Vi vill också rikta ett speciellt tack till Gunnar Ungers efterlevande som gett oss upphovsrättsliga tillstånd att förverkliga allt detta!

Dessutom vill vi uppmärksamma T&F-skribenten Carl Johan Ljungbergs vid årsskiftet utkomna Gunnar Unger-biografi (Klubb Brunkeberg 2009). Ljungberg har själv skrivit om denna här.

Avslutningsvis vill vi passa på att rikta en stark uppmaning till Svenska Dagbladet: När den mångårige SvD-medarbetaren Gunnar Unger avled 1976 instiftade tidningen ett Gunnar Unger-stipendium. Detta försvann tyvärr i glömska ganska snart. Det vore en god gärning att återuppliva det!

Redaktionen

Annonser

2 Responses to “Gunnar Unger-gästspel till vägs ände”


  1. 1 Erik juni 13, 2010 kl. 15:33

    Synd att ni slutar nu. Jag hade annars gärna sett den där onkel och brorsonen talar om det att onkel åker taxi från Operan till Operabaren, samt den när de talar om onkels gamla rock.

  2. 2 Johannes juni 21, 2010 kl. 22:48

    Skall också passa på att tacka för historierna om Onkel H. Ni öppnade mina unga ögon, och nu står boken i min bokhylla.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,100 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar