REDAKTIONENS MÅNADSBREV – juni 2010

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum

REDAKTIONELLT | Högsommaren har anlänt. Detta märks ganska tydligt i Bloggsverige, där många sidor tar sommarledigt eller går på sparlåga. Förvisso har även T&F haft en lägre uppdateringsfrekvens den gångna månaden än vi brukar ha, men det är ändå vår ambition att hålla pulsen uppe hela sommaren.

Den gångna månaden har lyckats uppvisa ovanligt stor ämnesbredd. Den inrikespolitiska debatten har förstås tagit ett ansenligt utrymme (här, här, här, här, här, här, här, här). En lagom dos av utrikesbetraktelser har läsaren också bjudits på (här, här, här). Bland övriga artiklar från den gångna månaden som särskilt tål att uppmärksammas finns Dag Elfströms recension av MarieLouise Samuelssons Ernst Trygger-biografi och Jakob E:son Söderbaums fjärde artikel i den tidigare påbörjade artikelserien om välfärdssamhället. Vi har även tagit ett tårdrypande avsked av vår från alla håll uppskattade Sagittarius-sektion, efter projektets fullbordan.

I samband med prinsessbröllopet har T&F fått viss extern uppmärksamhet. Detta dels bestående av Dag Elfströms Newsmill-artikel, vilken ger perspektiv på debatten om huruvida det är lämpligt eller ej att Kronprinsessan så som det ursprungligen var tänkt skulle ledas av sin far längs altargången. En mera allmänt hållen artikel om monarkins överlägsenhet i förhållande till republiken av Jakob E:son Söderbaums driftiga penna har också publicerats på  SVT Debatts hemsida.

Jakob E:son Söderbaum har under månaden tillträtt först som veckokrönikör och sedan som sommarvikarierande politisk redaktör på Kalmartidningen Barometern. Liksom föregående år, då han var på Nya Wermlands-Tidningen, kommer Söderbaum göra periodvisa sammanställningar på T&F av sina krönikor och ledare. I samband med detta har också hans medverkan på T&F uppmärksammats i tidningen (1/6).

Som alltid är vi tacksamma för månadens inkommande blogglänkar: Stefan LundkvistBörjesson 1, Börjesson 2, Fri BondeNemokrati

Eder önskas nu en riktigt glad sommar TILLSAMMANS med T&F!

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – juni 2010”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 952,865 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar