Söderbaum på Barometern, sista perioden

Jakob E:son Söderbaum och ordinarie politiske redaktören på Barometern-OT Ulf Wickbom.

Mitt vikariat på Barometern-Oskarshamnstidningen (det är alltså två tidningar med samma ledarsida) är över, och jag tänkte sammanfatta den sista perioden som varade till den 18 augusti. Under sista ”perioden” skrev jag en del saker med lokal anknytning, bl.a. om Linnéuniversitetet som är beläget i Kalmar och Växjö. Tre opublicerade alster kommer jag att lägga ut här på T&F nu under de närmaste dagarna.

Bland mina personliga favoriter av de ledare jag skrivit under sommaren återfinns förstås artikelserien om modern konservatism, som var ett beställningsjobb och mycket roligt att få skriva! Vid sidan om dem är jag särskilt nöjd med ”Tjuren och kulturen” (30/7) och ”Räntehöjning med bubbelvarning” (2/7).

  Mina ledare och krönikor under tredje perioden:

  * Linnéuniversitetet del 2: Kalmar i elitserien (krönika 17/8)

  * Linnéuniversitetet del 1: Studera i Kalmar (krönika 16/8) – En artikelserie om de utmaningar som Sveriges yngsta universitet står inför.

  * Socialdemokraterna och ”straffskatterna” (ledare 9/8) – S beskyller Alliansen för ”straffskatten” på pensionärer. Är det några som sysslat med straffskatter i svensk politik så är det S.

  * Slöjförbud och religionsfrihet (ledare 6/8) – Björklunds (FP) utspel om möjlighet att förbjuda slöja uppfattas som kontroversiellt, vilket dock är omotiverat.

  * När välviljan handlingsförlamar (ledare 5/8) – Om Dawitt Isaak som sitter rättslöst fängslad i Eritrea.

  * En engelsk-svensk korsbefruktning (ledare 4/8) – En ”uppföljare ” på min artikelserie om modern konservatism, det har nämligen visat sig att även Tory-ledaren Cameron inspireras av Alliansen.

  * Det är skillnad på folk och folk (ledare 3/8) – Hägglunds (KD) tal om ”verklighetens folk” och vikten av att göra skillnad på politiker och vanliga människor.

  * Presstödet – otidsenligt och problematiskt (ledare 2/8)

  * Tjuren och kulturen (ledare 30/7) – Att tjurfäktning förbjuds i Katalonien betyder inte att det kan komma att förbjudas i resten av Spanien, den svenska debatten om detta verkar helt ha missat att Katalonien alltid på olika vis hävdat sin kulturella särart.

  * Det otidsenliga biståndet (ledare 29/7)

  * På tal om tid och pengar (krönika 29/7) – Ingen kommer väl att sakna 50-öringen, men det kan ändå vara på sin plats att känna till lite grann 50-öringens och örets långa svenska historia.

Mina tidigare ledare och krönikor på Barometern-OT: Period 1 och Period 2.

Jakob E:son Söderbaum

Annonser

0 Responses to “Söderbaum på Barometern, sista perioden” 1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 989,073 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser