JUBILEUMSMÅNADSBREV – september 2010

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum.

REDAKTIONELLT | En fantastiskt händelserik månad ligger bakom oss. Inte bara har en otroligt spännande valrörelse avslutats, med allt vad det innebär ur ett opinionsbildareperspektiv. Det har varit en på flera sätt betydelsefull månad för Tradition & Fason.

Först och främst: nu har T&F fyllt två år! 🙂 Det känns både härligt och häftigt. Inom kort ska vi publicera en återblick på dessa två år – och hur det gick till när vi drog igång och vägen dit. Lagom till vårt tvåårsjubileum har vi också passerat 400,000 besökare. Vi vill med detta rikta ett stort tack till våra skribenter för deras fina bidrag såhär långt! Ett stort tack också till alla er läsare, både för att ni kommer in här då och då och tar del av vad vi skriver vilket i sig motiverar oss. Tack också till alla er som skriver i kommentarsfältet, en hel del av vår motivation och i viss mån även inspiration beror på kvalificerade kommentarer, intressanta diskussioner och tips som Ni stått för under dessa två år! Fortsätt väldigt gärna med det!

En av de skribenter som haft absolut störst del i att vi har nått ända hit, och kan se tillbaka med stolthet på vad vi tillsammans har åstadkommit under dessa två år, är Patrik Magnusson, som också varit med oss sedan starten. Patrik lämnar oss tyvärr nu som skribent för att tiden inte riktigt räcker till längre. Vi vill därför i detta sammanhang från redaktionens sida uttrycka vår genuina tacksamhet mot dig Patrik, och mot all tid och energi du ägnat detta vårt projekt. Lycka till med allt!

Med detta sagt vill vi också passa på att välkomna en ny skribent. Nämligen Hugo Fiévet, som redan publicerat två ypperliga texter. En kort presentation av Hugo går att läsa bland våra övriga presentationer under fliken ”Redaktion & skribenter”.

***

September månads skriverier har naturligtvis präglats av valrörelsen, konstigt vore väl annars. Både inför valet (här, här, här, här, här, här, här, här, här, här) – där inte minst vår officiella kryssningsguide tål att nämnas – men också flertalet eftervalsanalyser har publicerats (här, här, här, här, här). Valrörelsen till trots, vilket givetvis omfattat en del partipolitiskt engagemang för flera av våra skribenter, har faktiskt även en hel del kulturpolitisk idédebatt bedrivits under den gångna månaden (här, här, här, här, här, här).

Vi är som alltid tacksamma för månadens omnämnande runtom i bloggosfären av T&F och vårt arbete: Anna Helena Svensson, Ann-Charlotte Nyman 1, Ann-Charlotte Nyman2, Kaffepaus, Zeth Arkö Gogman, Basses Hörna, Et Vis Vitae, Jessica Rosencrantz, Sara Skyttedal, Fredrik Kärrholm, Per-Olof Hermansson,  Martin Edgélius och Jan Olof Bengtsson.

I födelsedagspresent önskar vi oss Era allmänna synpunkter och tips angående vårt tidigare och kommande arbete, i kommentarsfältet till detta månadsbrev. Och om Du inte redan har gjort det, var gärna med och fira oss genom att gå med i Tradition & Fasons förnämliga Facebook-grupp!

Glada, friska hösthälsningar önskar…

Redaktionen

Annonser

3 Responses to “JUBILEUMSMÅNADSBREV – september 2010”


 1. 1 FredrikN oktober 2, 2010 kl. 16:54

  Grattis pojkar! Hoppas ni orkar jobba vidare.

 2. 2 Patrik Magnusson oktober 2, 2010 kl. 17:06

  Här kanske är rätt tillfälle att rikta ett tack till alla läsare som under de gångna två åren läst, kommenterat och debatterat, de artiklar jag skrivit. Utan er respons hade jag alldeles säkert inte orkat hålla ångan uppe all denna tid.

  Nu har jag dock kommit till en tidpunkt då mina allra närmaste, min familj, behöver mer av min tid, och jag har också fått förutsättningar att kunna ägna dem mer tid. Hur mycket jag än brinner för konservatismens sak, och vikten att sprida dess idéeer, så kan det aldrig, och ska aldrig, konkurrera ut den egna familjen.

  T & F står stark, som en av konservatismens mest självklara röster i dagens Sverige, och som läsare ser jag med förväntan fram emot många läsvärda artiklar från gamla och nya skribenter. Säkerligen kommer jag inte helt att kunna avstå att ge mig in i debatten så, kära läsare, vi ses igen därute i kommentarsfälten.

  Stort TACK till er alla!

  Patrik Magnusson

 3. 3 Populisten oktober 6, 2010 kl. 20:40

  @Patrik Magnusson

  Dina analyser, särskilt de säkerhetspolitiska, kommer att vara mycket saknade!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 953,100 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar