REDAKTIONENS MÅNADSBREV – oktober 2010

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum

REDAKTIONELLT | Hösten är här på allvar när Tradition & Fason publicerar sitt tjugofemte månadsbrev i ordningen. Denna månad har kännetecknats av ett mindre antal men desto mer kvalificerade inlägg, av vilka ovanligt många har följts av en livlig efterkommentarsdebatt. Att få många kommentarer, särskilt bestående av kvalificerade argument och kompletterande information, är något av det bästa vi vet!

Till följd av regeringsbildningen och den allmänna turbulensen i riksdagen har naturligtvis de partipolitiska aspekterna tagit en betydande plats (här, här, här, här, här). Ideologi-inriktade analyser av såväl utrikes som inrikes förhållanden har varit ett annat av månadens stora nummer (här, härhär). Ur akademisk synpunkt utmärker sig särskilt Lars Gauden Kolbeinstveits gästkrönika om en hegeliansk syn på ekonomi, liksom Hugo Fiévets påbörjade serie om ”intellektuella fransmän” som inletts med ett praktfullt porträtt av den franska publicisten Philippe Muray.

Vi är – som alltid – tacksamma för den gångna månadens inkommande länkar: Upplysning om Kommunismen, Ung Moderat, Civita.no, Jan Olof BengtssonChrister Sturmark, Fredrik Runebert och Svenska Dagbladets ledarblogg.

Avslutningsvis tänkte vi återigen påminna om vår Facebookgrupp som våra läsare är hjärtligt välkomna att ansluta sig till.

Ha nu en fortsatt trevlig höst, gärna tillsammans med oss på Tradition & Fason!

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – oktober 2010”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 950,446 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar