REDAKTIONENS MÅNADSBREV – november 2010

REDAKTIONELLT | Isen biter i kinderna och många önskar nog mer än någonsin att det där talet om global uppvärmning kunde innehålla en sanning. Nåväl, bitande kyla eller inte, sagan om Tradition & Fason går vidare ömsom i uppkörda spår, ömsom i miljöer som inte har plogats på väldigt många vintrar. Med november månad i ryggen blickar vi nu glädjefyllt fram emot julen – och att därefter, förstås, gå mot ljusare tider.

Den stora händelsen under månaden är givetvis att vi nu har passerat 1000 inlägg i vårt arkiv! T&F har förstås sedan länge det största publika arkivet för modern svensk konservativ opinionsbildning och idébildning, men i och med detta passerar vi en grann milstolpe. Hurra!

November har i likhet med oktober präglats av en lägre publiceringstakt än vanligt men samtidigt av desto fler högkvalitativa inlägg. Vi tar givetvis tacksamt emot synpunkter från läsarna ifråga om utvecklingen, särskilt från er som har följt oss ett tag. Till syvende og sidst är det ju för er vi skriver! 🙂 Det finns olika sätt att utöva inflytande över politiken på, och ett av dem är faktiskt att tala om för politiker såväl som opinionsbildare vad som är bra och vad som är mindre bra i vad de gör. Varför nöja sig med att rösta vart 4:e år, när man kan bidra till att en så unik och viktig röst som T&F blir ännu bättre!

Medan inrikespolitiken brukar vara huvudområdet i T&F:s skriverier, har denna varit ganska frånvarande i november månads skriverier. Även om Mona Sahlins fall som partiledare självfallet uppmärksammats (här, här). Under månaden har istället utrikespolitiken fått stort utrymme. Först och främst det amerikanska kongressvalet, dels genom en utmärkt gästkrönika av Henrik L Barvå, dels genom en artikel av Per Lagerqvist värdig en grävande journalist, angående SVT:s synnerligen tendentiösa dokumentär om Tea Party-rörelsen. Det allt starkare Ryssland och dess relationer till omvärlden har också behandlats (här, här). Vid sidan om detta har den kulturella och ideologiska debatten tagit ett ansenligt utrymme (här, här, här, här).

Vi är som alltid – det är vi verkligen! – tacksamma för den gångna månadens inkommande länkar: Kaffe Paus, Basses CornerMartin EdgéliusZeth Arkö Gogman, Antagonisten, Jan Olof Bengtsson 1, Jan Olof Bengtsson 2 och Fredrik Kärrholm.

Avslutningsvis i detta månadsbrev vill vi tacka av David Högberg, som nu slutar som skribent på T&F. David kan inte anklagas för att ha varit vår flitigaste textproducent, men när han väl levererat har det nästan alltid varit något extra – inte sällan med långa efterdebatter som följd. Tack för dina insatser David, och varmt lycka till i framtiden!

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – november 2010”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 952,930 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar