REDAKTIONENS MÅNADSBREV – december 2010

REDAKTIONELLT | Så är året 2010 till ända. Och visst har det varit ett händelserikt år, både ute i stora vida världen och hemma i den svenska politiken – liksom här på Tradition & Fason.

Såhär inför nyår är det förstås på sin plats att blicka bakåt på det fina år som varit! En stor händelse under året var när vi i november passerade 1000 inlägg publicerade på T&F. Nu snuddar vi också på 500,000 besökare sedan starten för drygt två år sedan! Enligt Bloggtoppen (som anses tillförlitlig) har vi 3000 unika besök i veckan. Det är vi stolta men inte nöjda över, för att parafrasera en statsminister från ”den andra sidan”. Bloggen Kommunisternas blogg, som drivs av fyra medlemmar av SKP, har ett par hundra fler läsare än T&F…

Självklart siktar vi på att bli större än dessa bloggar under det kommande året, och för det behöver vi Er, kära läsare! Det vore toppen om Ni kunde snacka runt om T&F i Er bekantskapskrets. Kanske var och en av Er rentutav kunde värva EN ytterligare läsare från den egna bekantskapskretsen som T&F-läsare under det kommande året? Visst låter det som ett realistiskt mål att ha tillsammans? Om det lyckas skulle vi passera ALLA socialistiska bloggar på Bloggtoppen, däribland Ali Esbati som ligger bara ca 500 besökare i veckan före oss.

Ett SÄRSKILT stort tack vill vi rikta till alla Er som har skrivit i vårt kommentarsfält, och bidragit såväl med tips och synpunkter som egna kloka analyser till att göra vårt arbete mycket mer intressant också för oss skribenter! Tack ska Ni ha!

Under december månad har vi fortsatt de senaste tre månaders inriktning med färre men desto mer kvalificerade inlägg. Denna månads skriverier har varit av sällsynt varierande slag. Allt från kommentarer kring bombattentatet i Stockholm (här, här) till mer partipolitiska inlägg som Jakob E:son Söderbaums analys av KD:s nuvarande utmaningar. En gästkrönika av Martin Edgélius har också publicerats. Men månaden har, som påpekats, framförallt präglats av några lite mer djupblodade artiklar. Här kan först och främst nämnas artikeln av Folke Leander, daterad 1945, som vi med tillåtelse av hans efterlevande haft förmånen att nypublicera tillsammans med en kort kommentar av professor Claes G. Ryn. Till samma skara av djuplodande artiklar sällar sig även Dag Elfströms artikel om statens politisering, Hugo Fiévets porträtt av den franska författaren Georges Bernanos och inte minst Jakob E:son Söderbaums historiska exposé över den svenska konservatismens historia.

Tacksamma är vi, som alltid, över månadens inkommande länkar: Martin Edgélius 1 och 2, Jan Olof Bengtsson, Basses Corner och Tanja Bergkvist.

Med detta vill vi nu önska er ett riktigt Gott Nytt År, gärna tillsammans med oss på T&F!

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – december 2010”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 952,930 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar