Söderbaum medverkar i polsk antologi

Tradition & Fasons Jakob E:son Söderbaum medverkar i den konservativa antologin ”Platon på Wall Street” som just utkommit i Polen. Boken ges ut av Polens ledande konservativa tankesmedja Ośrodek Myśli Politycznej (pl: Centrum för politiskt tänkande) i samarbete med den paneuropeiska konservativa tankesmedjan Center for European Renewal. Utgivningen har finansierats av Polska Riksbanken.

Redaktörer för antologin är Jacka Kloczkowskiego och Jonathan Price, den senare känd för T&F:s läsare genom sin gästkrönika Rädda miljön, gift dig!. Bland de 22 medverkande märks annars särskilt Roger Scruton med två kapitel, Diederik Boomsma som skrev sagda T&F-gästkrönika tillsammans med Jonathan Price, och András Lánczi som är president för Center for European Renewal.

Söderbaums kapitel, ursprungligen skrivet på engelska med titeln ”Conservatism and Capitalism – A Complicated Love Drama in Two Acts”, är på 12 sidor. Det behandlar konservatismens relation till kapitalism och marknadsekonomi, och socialkonservatismens och liberalkonservatismens olika inställningar härvidlag. Kapitlet bygger på en föreläsning av Söderbaum vid Center for European Renewals Summer school i Krakow, Polen, 2010.

En engelsk version av boken planeras utkomma senare under året. Vi gör förstås vårt bästa för att T&F ska kunna erbjuda den till försäljning i samband med det!

Redaktionen

Annonser

3 Responses to “Söderbaum medverkar i polsk antologi”


 1. 1 gautic01 mars 9, 2011 kl. 16:17

  Det finns skäl att välkomna denna utgivning och även den kommande engelska utgåvan. Den svenska konservatismen är och har varit isolerad från annan europeisk konservativ idédebatt. Jakob Söderbaums bidrag i den nya skriften är ett genombrott. Man kan bara hoppas på fler liknande bidrag.

  Ett försök gjordes i början av 1970-talet då en tysk utgåva av boken ”Nykonservatismen i USA” (Häggman-Ryn) planerades men beklagligtvis aldrig kom till utgivning.

  Under samma årtionde publicerade jag en serie artiklar på tyska om konservatism i Skandinavien i den tyska konservativa tidskriften Criticón. Arbetar för närvarande med en moderniserad skrift baserad på dessa artiklar.

  gautic 01

 2. 2 Thomas mars 16, 2011 kl. 5:19

  gautic 01,

  ”… Under samma årtionde publicerade jag en serie artiklar på tyska om konservatism i Skandinavien i den tyska konservativa tidskriften Criticón. Arbetar för närvarande med en moderniserad skrift baserad på dessa artiklar.”

  Kan du inte vara snäll och trycka dessa artiklar även på svenska? 🙂

  Mvh

 3. 3 Thomas mars 16, 2011 kl. 5:23

  Redaktionen,

  ”… En engelsk version av boken planeras utkomma senare under året. Vi gör förstås vårt bästa för att T&F ska kunna erbjuda den till försäljning i samband med det!”

  Förnämligt.

  Mvh


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 1 012 132 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser