CITERAT – v. 11

REDAKTIONELLT | Åter tid att sumera veckan genom några tankvärda citat. Mycket nöje!

***
…om konservatismen

[D]et är inte en politisk hållning, snarare en grund för en politisk hållning. När man står på den kan man sedan luta åt vänster eller höger. Men med tanke på hur de liberala och socialistiska världsbilderna dominerar partierna i Sverige skadar det inte att spika upp ett anslag som säger: här finns något annat.

– Roland Poirier Martinsson, chef för Timbros Medieinstitut, på debattsidan Newsmill. (16/3-2011)

…om katastrofen i Japan

När olyckssambanden är fullständigt klarlagda i Fukushima gäller det för Japan – och omvärlden – att dra kloka slutsatser om vilka nya säkerhetsåtgärder som kan behövas. En enkel slutsats kan dock redan dras från Fukushima, som har reaktorer från 1970-talet: nya reaktorer är säkrare än gamla. Det som kallas tredje generations kärnkraft och som byggs på andra sidan Östersjön – Olkiluoto 3 – har andra och modernare nödkylsystem.

– Osignerad i Expressen(16/3-2011)

På Haiti dog eller skadades hundratusentals människor, medan dödssiffran i det betydligt mer tätbefolkade Japan i skrivande stund uppskattas till drygt 10 000. Och medan inte ens presidentpalatset stod pall på Haiti, så är det allvarligaste som hänt i Japan att mindre mängder radioaktivitet läckt ut från några kärnkraftverk. Dessa händelser är förvisso tragiska, men man måste ändå ställa dem proportion med den rent gammaltestamentliga förstörelse som drabbade Haiti.

– Anders Edwardsson, journalist och debattör, i en krönika på helagotland.se. (17/3-2011)

…om riksdagens beslut att stoppa ytterligare försäljning av statliga aktier i vissa bolag

Håkan Juholt tillsammans med Jimmie Åkesson visar vad han tycker är viktigt. Att äga aggressiva bolåneinstitut, att inte ta in vad som hände under finanskrisen, och att inte visa att han förstår att politik handlar om att sätta pengarna där de är som allra viktigast. För barnen i skolan och för att få sjukvården att fungera.

– Statsminister Fredrik Reinfelt, i SVTs Rapport (16/3-2011)

Jag tror att 1970-talet ringde och vill ha sin opposition tillbaka.

– Johnny Munkhammar, moderat riksdagsledamot, kommenterar riksdagsbeslutet på sin blogg. (16/3-2011)

…om Barack Obama

How Nixon conducted himself in office in times of crises made possible his triumphant re-election. Right now, how Obama is conducting himself in a time of crisis is having the opposite effect. He began his presidency as a potential colossus — but if he doesn’t change, he will finish it as a pipsqueak. Pipsqueaks don’t win second terms

– John Podhoretz, republikansk krönikör i New York Post. (15/3-2011)

***
Redaktionen

Annonser

0 Responses to “CITERAT – v. 11”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 952,865 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar