CITERAT – v. 12

REDAKTIONELLT | Åter tid att sumera veckan genom några tankvärda citat. Mycket nöje!

***
…om utrensningen i SAP

Men det lutar allt mer mot en djupfrysning av socialdemokratin. Det lilla töväder som kom strax efter valet, ser ut att ha stoppats. Domus ska heta Domus. Det bådar illa för Socialdemokratin. En rörelse där Thomas Östros anses vara för färgstark mår nog inte riktigt bra.

– Svenska Dagbladet, huvudledare. (22/3-2011)

…om katastrofen i Japan

En sak är åtminstone säker. Den japanska civilisationen präglas av starka normer och värderingar, dessutom fast förankrade i traditionen. Denna värdegemenskap medför inte bara ordning och reda vid katastrof, utan också kulturell variation och rik mångfald med individuell frihet och trygghet i den samhälliga vardagen.

– Jessica Rosencrantz, moderat riksdagsledamot, på debattsidan Newsmill. (25/3-2011)

…om nystarszoner och fri vård för papperslösa

De två förslagen som lagts under de senaste veckorna utmanar den positiva bilden av Fredrik Reinfeldt och hans regering som trygg och stabil och med Sveriges bästa ständigt för ögonen. Förslagen innebär i båda fallen att parallella rättsliga system, med olika måttstockar för olika människor, tillåts växa fram. Stick i stäv med idén om rättstatens blinda rättvisa.

– Markus Jonsson, Chefredaktör för MUF:s medlemstidning Blått, i sagda tidnings ledarspalt (25/3-2011)

…om striderna i Libyen

Att avlägsna Gaddafi torde vara det enda sättet att långsiktigt garantera skyddet för libyerna. Det får inte bli som i Irak efter Gulfkriget 1991 då Saddam Hussein kunde sitta kvar trots flygförbudszoner och en de facto delning av landet. Förhoppningsvis klarar rebellerna av att besegra Gaddafis styrkor under det skydd som Natos flyg ger. Omvärlden måste emellertid hjälpa till ännu mer med till exempel logistiskt stöd och underrättelser. Reguljära marktrupper medger dock inte FN-resolutionen. Men vad händer om detta inte räcker?

– Nya Wermlands-Tidningen, huvudledare (23/3-2011)

… med anledning av Elizabeth Taylors bortgång

Elizabeth Taylor’s importance as an actress was that she represented a kind of womanliness that is now completely impossible to find on the U.S. or U.K. screen. It was rooted in hormonal reality — the vitality of nature. She was single-handedly a living rebuke to postmodernism and post-structuralism, which maintain that gender is merely a social construct.

– Camille Paglia, amerikansk konst- och kulturhistoriker, i webbtidningen salon.com. (23/3-2011)

***
Redaktionen

Annonser

3 Responses to “CITERAT – v. 12”


 1. 1 Christian Westling mars 28, 2011 kl. 15:22

  Fast Jessica Rosencrantz är ju som det heter – ute och cyklar – rejält. Japan präglas INTE av kulturell mångfald utan av kulturell homogenitet. Det är däreför det sociala kapitalet är så högt, det är därför människorna hjälper varandra.

  Japans stabilitet, kulturella homogenitet och höga grad av patriotism, fosterlandskärlek och naturlig gemenskap gör att det inte skapas kaos utan att samhällsbanden stärks. Vilket också är det yttersta beviset för att liberalism och mångkultur är dödsdömda utopier och konservatism och homogenitet är nyckelorden för framgång och välstånd.

 2. 2 Erik P. mars 28, 2011 kl. 15:43

  Westling:

  Fast nu tycker jag du totalt missuppfattar henne. Hon skriver kulturell variation och rik mångfald. Och att den japanska kulturen inte skulle vara mångsidig kan du knappast hävda. Den lyckas ju faktiskt bevara mycket av klassiska traditioner, inte minst när det gäller matkulturen, samtidigt som samhället ligger i topp när det gäller teknologisk utveckling, och ständigt nyskapande populärkultur.

  Tråkigt att SD går igång på ord som mångfald och variation, som om det alltid skulle betyda vad det innebär i Botkyrka och Rosengård.

 3. 3 Christian Westling mars 29, 2011 kl. 4:33

  Då missförstod jag henne, jag gick inte ”igång” på något särskilt.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 952,918 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar