CITERAT – v. 13

REDAKTIONELLT | Åter tid att sumera veckan genom några tankvärda citat. Mycket nöje!

***
…om vad som är modernt

Det är lite modernt nu, att ta upp det gamla.

– Rickard Olsson, programledare, till TT Spektra om att SVT återupplivar Gäster med gester i höst. (SvD 31/3 -2011)

…om det svenska bidraget till insatsen i Libyen

Det är en rörande tanke att Libyens rebeller består av folkrörelseblida demokrater, som motvilligt sett sig tvingade att hänga undan bandyportföljen, lämna pågående studiecirkel och ta till vapen. Men kan vi vara säkra? Borde vi inte åtminstone utverka ett löfte om att libyska Domus ska få fortsätta att heta Domus, även efter revolu…tionen, innan vi skickar Jas?

– Johan Hakelius, debattör och författare, i Aftonbladet. (30/3-2011)

Socialdemokraterna och vänstern förvandlar den svenska insatsen till en feg, skrattretande och mycket dyr flyguppvisning som inte på något sätt kommer att förändra det militära läget.

– Herman Lindqvist, journalist och historiker, i Aftonbladet. (31/4-2011)

Det finns ingen som ivrar för att Sverige, trots vårt myckna tal om internationella insatser, ska ge sig ut i strid. För stridens skull. Och varje normal människa önskar absolut ingenting annat än att dödandet ska upphöra. Men ”att skydda civila” medförde ju att Khadaffis markangrepp mot Benghazi stoppades. Det kan inte vara särdeles många som föreställt sig att Khadaffi skulle ge upp enbart för att flygplan cirkulerade i luften över Libyen

– Alf Svensson, kristdemokratisk europaparlamentariker. (3/4-2011)

…om tillväxt

Att investera i det som hämmar tillväxt är klassisk socialdemokratisk politik. Vi borde fokusera mindre på det materiella.

– Veronica Palm, socialdemokratisk riksdagsledamot, i en intervju med Svenska Dagbladet. (28/3-2011)

…om normer

Normer kan vara i vägen för människors frihet, visst är det så. Det har vi vetat länge. Det behövs ingen ny modeteori för att förklara det. Samtidigt vet vi också att normerna är det som upprätthåller samhället, som försvarar våra ideal om rättvisa, vänskap, kärlek och inte minst just frihet. Den intellektuella utmaningen består i att ständigt reformera samhällsbygget, inte att normkritiskt demolera allt som just nu inte passar modet.

– Stefan Olsson, statsvetare och moderat lokalpolitiker, i en krönika i Smålandsposten. (1/4-2011)

…om valberedningens förslag till nya språkrör för Miljöpartiet

Enligt Ekot kommer Gustav Fridolin och Åsa Romson senare i dag föreslås som språkrör av miljöpartiets valberedning. Makthavare.se har kartlagt de båda blivande toppolitikernas sakpolitiska profil. Slutsats: De föreslagna språkrören står närmare vänsterpartiet än socialdemokraterna.

– Nättidningen Makthavare.se. (29/3-2011)

***
Redaktionen

Annonser

1 Response to “CITERAT – v. 13”


  1. 1 Betraktare april 12, 2011 kl. 13:04

    Kan du förklara varför vår migrationspolitik skall vara ”generös”? Varför i allsindar skall Sverige ta försörjningansvar för folk som inte har legitima skäl att komma hit? Nio av tio har det nämligen inte.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,100 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar