CITERAT – v. 14

REDAKTIONELLT | Åter tid att sumera veckan genom några tankvärda citat. Mycket nöje!

***
…om de nya sedlarna

Man ska antagligen vara glad att de stannade där de stannade. Vi kunde ha fått Madicken på 100-lappen och Emil, den lille agrarkapitalisten, på 200-lappen. Leif Pagrotsky har varit med och fattat beslutet. Det kunde ha slutat med att vi fick en tusenlapp med Ace of Base.
Man får vara tacksam för det lilla

– Johan Hakelius, debattör och författare, i Aftonbladet. (9/4-2011)

Det är inget fel på vare sig kultur eller 1900-tal. Personerna som valdes är också utmärkta exempel på båda. Men är inte Sverige mer än så? Fanns det inte någon före dess som har betytt något för Sveriges utveckling? Med valet av personer till sedlarna finns en unik möjlighet att påminna nya generationer om några betydelsefulla livsgärningar som annars så lätt glöms bort. Chansen försattes helt. Och det är inte bara allting före 1900-talet som slängs ut med badvattnet. Med Linné försvinner dessutom vetenskapen, med Karl XI och Gustav Vasa statskonsten.

– Gustaf Almqvist, Svenska Dagbladets ledarsida. (7/4-2011)

…om kristdemokratin och konservatismen

Det är som att partiledningen är rädda för att deras självbild kommer raseras samma sekund som de tar begreppet ”konservativ” i sin mun, rädda för att den elaka och punschdrickande högermannen då kommer att uppenbara sig i badrumsspegeln. Men den nya konservatismen handlar om mellanmänskliga relationer snarare än repiga punschglas, och mot bakgrund av min beskrivning av den nya konservatismen: Vad är det som hindrar Göran Hägglund från att omfamna begreppet och välkomna konservativt sinnade till Kristdemokraterna? vara säkra? Borde vi inte åtminstone utverka ett löfte om att libyska Domus ska få fortsätta att heta Domus, även efter revolu…tionen, innan vi skickar Jas?

– Charlie Weimers, förbundsordförande för KDU, på debattsidan Newsmill (6/4-2011)

…budgetöverenskommelsen i USA

President Obama’s 2011 budget called for a spending increase of $40 billion. Tonight, he touted a bipartisan agreement on “the largest annual spending cut in our history” — some $38.5 billion. All told, he got $78.5 billion less than he originally requested. (…) House Speaker John Boehner (R., Ohio), on the other hand, initially proposed $32 billion in spending cuts. House Republicans, led by an undaunted freshman class, bumped that number up to $61 billion ($100 billion off the president’s budget), before settling on $38.5 billion.

– Andrew Stiles, krönikör på den konservativa veckotidningen National Review, sammanfattar budgetkompromissen. (9/4-2011)

***
Redaktionen

Annonser

0 Responses to “CITERAT – v. 14”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,009 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar