CITERAT – v.16

REDAKTIONELLT | Trots att den gågna veckan knappast varit speciellt produktiv här T&F, tillföljd av påsk och annat, så skall vi i alla fall göra den sedvanliga citat-sumeringen. Allt gott!

***
…med anledning av Påsken

Människan längtar efter ett bättre liv. Just nu befinner sig den ”moderna människan” i ett tillstånd där hon – som alltid – famlar efter detta, men allt som oftast hamnar hon i konsumism. Hon söker sin lycka i en ny spis, en ny platt-tv. När hon tillfredsställt detta behov, blir hon omedelbart åter otillfredsställd. Varför? Därför att hon stannar på ytan, söker sig inte ner och in mot sina djupt liggande andliga behov.Påsken är en utmärkt tid för att bryta den andliga letargin.

– Göran Skytte, författare och fri skribent, i en kolumn på Svenska Dagbladets ledarsida. (24/4-2011)

…om valet i Finland

I vårt östra grannland har konsensustänkandet legat som en våt filt över politiken. Partierna har regerat med varandra i olika omgångar och konstellationer utan hänsyn till förment ideologiska skillnader. Det har skapat en otydlighet om alternativen (om det ens har funnits några) och oppositionen har varit svag och outvecklad. Väljarna har inte haft någon chans att påverka regeringsbildningen. Det har gjorts upp i kohandeln mellan partierna först efter valen. Då har Sannfinländarna framstått som ett tydligt alternativ.

– Huvudledar i Nya Wermlands-Tidningen. (19/04-2011)

I uppståndelsen över Sannfinländarna hamnar andra nyheter i skuggan. Samlingspartiet blir störst och lär få statsministerposten efter en förnyelse efter delvis moderat modell med arbetslinje och kvalitet i välfärd på programmet. En annan slutsats är att den samlade vänstern inklusive Socialdemokratin förblir svag i Finland. En tredje är att Miljöpartiet som rest stora förhoppningar på att vinna ytterligare mark bland urbana väljare i Helsingfors inte gick så bra som väntat, utan backade. Bilden av Skandinavisk politiker kommer helt klart att förändras.

– Martin Tunström, Smålandspostens ledarsida. (19/4-2011)

…om Moderaterna

För att behålla sin nyvunna position som Sveriges ledande parti är det nödvändigt för Moderaterna att förnya sig. Men förnyelse är inte detsamma som att greppa efter vilka idéer som helst som för stunden verkar vara populära. Hur det gick till när den ”normkritiska” utrensningsideologin fick fotfäste i Moderata ungdomsförbundet är fortfarande en gåta. Men vi får hoppas att partiet i övrigt inte går i samma fälla.

– Stefan Olsson, statsvetare och moderat lokalpolitiker i Uppsala, på Aftonbladets debattsida. (19/4-2011)

***

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “CITERAT – v.16”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 950,446 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar