När kronprinsessan knackade på min dörr

I samband med att kronprinsessan Victoria och prins Daniel bevistade en av Victorias väninnors föräldrahem i Uppsala knackade de på min dörr på Gropgränd – för att träffa mig. Sedan ett par år tillbaka hade dock min bror flyttat in i lägenheten. Och just då var han ute.

Skälet till det kungliga besöket var att väninnan ifråga gifte sig, och att hennes mor – som alltså håller sig ajour i samhällsdebatten och bor i samma bostadsrättsförening – vid sagda tillfälle berättade för Victoria och Daniel att ”den där Jakob som skrivit en del artiklar om monarkin” bor i nästa trappuppgång (Aftonbladet, Aftonbladet, Expressen, Expressen, Fokus, SVT Debatt och NWT – väl att märka är det inte jag som har satt rubrikerna). Då tyckte kronprinsessan och prinsen genast att de ville hälsa på hos mig, och gick dit med långa följet av livvakter och allt.

Jag fick just veta detta på bostadsrättsföreningens årsstämma, av modern Rüya Storm-Alm. Hennes dotter och Victoria lärde tydligen känna varandra och blev goda vänner medan de gick UD:s diplomatprogram tillsammans.

Vilken grej! Jag hade förstås tappat hakan totalt om jag hade öppnat dörren och Victoria och Daniel stått där. För att inte tala om min lillebror, om han hade öppnat och de stått där och frågat om det är han som är Jakob.

Detta är definitivt det roligaste i mitt liv som jag inte har varit med om. En alldeles egen ”fiskarehistoria” att ha att berätta framöver. Jag får försöka hitta ett sätt att återgälda denna heder vid tillfälle. Imorgon är det Valborg och konungens födelsedag, och då ska jag i alla fall skåla för monarkin.

Jakob E:son Söderbaum

1 Svar to “När kronprinsessan knackade på min dörr”


  1. 1 Anders Pemer april 29, 2011 kl. 21:49

    Oj, så häftigt! Grattis, får man väl säga! 🙂


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Informationsportalen Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 1 060 063 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar