CITERAT – v. 17

REDAKTIONELLT | Åter tid att sumera veckan genom några tankvärda citat. Mycket nöje!

***
…om den moderata helomvändningen i partibidrags-frågan

Det hela är inte alldeles oproblematiskt. Visst, det ger en ökad öppenhet och minskar risken för att någon misstänks ha påverkat politiken otillbörligt. Men ingen kan väl på fullt allvar tro att man kan köpa ett partis politik för 20 001 kronor? Öppenhetsförespråkarna brukar ta lätt på argumentet om bevarad valhemlighet, men det är just här som det största problemet finns. En hörnsten i vår demokrati är att vi inte skall behöva avslöja vilka vi stödjer politiskt och vad vi röstar på. Nu riskerar detta att röjas och det är inget trivialt problem.

– Huvudledar i Nya Wermlands-Tidningen. (29/4-2011)

Det är ett bra steg som partiet tar. Öppenhet är nyckeln när det gäller att stödja olika politiska riktningar. Utan öppenhet uppstår krav på den sorts byråkrati som finns i USA, där det finns ett omfattande regelverk om vem och hur man får publicera annonser inför val. Syftet är att skapa mer ”rättvisa” förhållanden mellan olika kandidater. Men det skapar märkliga ingrepp i yttrandefriheten. Bättre då att alla aktörer i allmänna val måste offentliggöra vilka som stöder kandidaturen med pengar eller på andra sätt. Då blir det tydligt hur banden ser ut och väljarna kan avgöra om kandidater och partier är självständiga eller i händerna på andra maktfaktorer.

– Dick Erixon, borgerlig bloggare. (28/4-2011)

…med anledning av det kungliga bröllopet i London

And that’s okay. Because the real reward, the real beauty, the real “happily ever after” of that wedding day is all about the grace that pours out of two people — fallen but committed, broken but loving — promising God and witnesses to love (which “keeps no record of wrongs,” according to 1 Corinthians 13:5) one another through it all. It’s the same beauty of God’s amazing love for us. I hope my daughter gets this. And I hope Kate Middleton and her prince do too.

– Caryn Rivadeneira, amerikansk familjedebattör och bloggare. (28/4-2011)

… om omvalet i Västra Götaland

Socialdemokraterna vill inte bara väl, de vill väl mycket också. Det stod klart när de presenterade manifestet inför omvalet. Eller vad sägs om fri tandvård upp till 25 år, hembesök till barn, gamla och multisjuka samt max en timmes väntetid på akuten för att träffa en läkare. Lägg sedan till satsningar på att bygga ut kollektivtrafiken där det dessutom ska införas enhetstaxa. Det börjar låta dyrt nu, men det är inga problem. De flesta av de här idéerna är inga kostnader än, de är nämligen under utredning.

(…)

Att lova saker är lätt, det vet vi alla. Har man sagt A får man lov att säga B, brukar det heta. Konsumentupplysning är något som Socialdemokraterna brukar tala väl om. Det borde väl rimligen gälla även dem?

– Huvudledare, Borås Tidning. (30/4-2011)

***
Redaktionen

Annonser

1 Response to “CITERAT – v. 17”


  1. 1 David Tinglöv maj 1, 2011 kl. 20:16

    Jag känner att Alf Svenssons kommentar om regeringens post-socialistiska familjepolitik är ett måste om man ska sammanställa en citatsamling.

    MvH
    David Tinglöv


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,124 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar