REDAKTIONENS MÅNADSBREV – april 2011

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum

REDAKTIONELLT | Våren har kommit; sköna maj välkommen! För den skull skall vi inte låta april falla i glömska som vi här i sedvanlig ordning skall sammanfatta.

Liksom aprilväder brukar vara en brokig historia, har den senaste månaden på T&F haft en säregen mix av kvalitativa inlägg, även om kvantiteten inte varit så stor. Diverse utrikespolitiska betraktelser (här, här, härhär) har varvats med motsvarande inrikesbetraktelser (här, här, här, här). I övrigt kan särskilt Hugo Fiévets översättning av Emmanuel Mounier och Carl Johan Ljungbergs porträtt av Esaias Tegnér, lyftas fram. Liksom Ola Mårtenssons gästkrönika om Svenska kyrkans förfall.

Likaså har vårt Citerat-projekt framskridit planmässigt (v.13, v.14, v.15, v.16, v.17).

Av månadens inkommande blogglänkar vill vi särskilt uppmärksamma Robert Tadjer, som efter att under en tid ha intresserat sig för olika perspektiv på samhället landat både i ett utvecklat konservativt förhållningssätt och bestämt sig för att engagera sig i Kristdemokratiska Ungdomsförbundet. I inlägget beskriver han sin syn på samhället på ett bra sätt som vi gärna rekommenderar läsning av. Härligt tycker vi, välkommen upp på banan! Övriga inkomna länkar som tål att noteras är: Högerkonspiration, Jan Olof Bengtsson, I skuggan av Alperna (1,2), Thomas Böhlmark och Magnus orerar.

Som vi uppmärksammade i förra månadsbrevet har vi möblerat om oss i Fejjan och hoppas på att bli betraktade från vår bättre sida framöver. Den nya Facebook-sidan för T&F har emellertid fortfarande bara hälften så många anslutna som den gamla gruppen hade. Således; gå in och ”gilla”, om du inte redan har gjort det.

Allt gott!

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – april 2011”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 952,918 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar