REDAKTIONENS MÅNADSBREV – maj 2011

månadsbrevbild

Dag Elfström och Jakob E:son Söderbaum

REDAKTIONELLT | Sommaren är på stadigt antågande, och med tanke på det strålande vädret verkar den närmast ha anlänt. Under månaden som gått har båda redaktörerna varit inbegripna i akademiskt uppsatsskrivande, vilket inneburit en sällsynt låg publiceringstakt de två första veckorna. Men nu de senaste två veckorna har en viss uppryckning skett.

Diverse ideologiska betraktelser, dels om vår samtid i stort, och dels om socialdemokraternas eventuellt konservativa idéarv, har tagit mest utrymme under månaden (här, här, här, här).  Två värdefulla porträtt har också publicerats under månaden. Dels ett porträtt av Hans Järta författat av Carl Johan Ljungberg och dels ett porträtt av René Girard författat av Hugo Fiévet (det sistnämnda som en del i vår pågående serie om intellektuella fransmän). Fiévets översättning av Etienne Gilson tål också att nämnas som ett av månadens kvalitetsbidrag.

Sent, och en smula motvilligt, skänkte T&F också sitt bidrag till den rådande skandal-debatten om kungen. Dels här på sidan, och dels genom en artikel på Newsmill författad av T&F:s Jakob E:son Söderbaum (på temat att oseriös journalistik är ett betydligt större demokratiskt problem än både monarkin och kungens eventuella strippklubbsbesök för 20 år sedan). Kungen har sagt sitt, vi har sagt vårt, och förhoppningsvis dör nu debatten ut så att vi slipper kommentera detta trams igen.

Till följd av den sänkta publiceringstakten har Citerat legat nere största delen av månaden, då vi inte vill att dessa inlägg ska dominera listan över senast publicerat. I söndags återupptog vi även denna del och publicerade således CITERAT – v. 21. Vi kommer även fortsättningsvis att anpassa publiceringsfrekvensen av Citerat efter den allmänna publiceringstakten.

Trots den låga publiceringsfrekvensen under början av månaden har vi hållit en ganska jämn besöksstatistik, vilket tyder på en trogen läsarskara. Det är vi mycket glada för! T&F rankas också alltjämt som en ”mycket inflytelserik blogg” enligt sidan inflytande.se, sett till antal besökare och inkommande länkar. Endast 4,68% av svenska bloggar – modebloggar med multimycket mera inflytande inräknat – har mer inflytande än vad vi har, enligt beräkningarna. Hurra!

Som vanligt tackar vi för månadens inkommande länkar:  Konservativa tankar 1, Konservativa tankar 2, I skuggan av Alperna, Robsten, Kaffepaus och Feminix.

I gammal god ordning vill vi till sist påminna om att det går att följa oss via Facebook, och vi vill gärna ha kontakt med er läsare på detta sätt.

Glad sommar!

Redaktionen

Annonser

0 Responses to “REDAKTIONENS MÅNADSBREV – maj 2011”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

  • 953,100 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar