Moderata genusbekymmer

Moderaterna har ju den senaste tiden gjort sig kända som inte bara det nya arbetarepartiet utan också det nya feministpartiet. Med partisekreterare Schlingmann som banerförare har man ju nu på allvar tagit till sig vänsterns kvoteringsiver. Således lär man ju på allvar fundera på att låta tillhörighet till olika kollektiv som kön eller etnicitet få företräde vid placering på valsedlarna framför individuell skicklighet och popularitet.

Det är inte utan skadeglädje man läser resultatet av moderaternas provval i Stockholm. I Riksdagsvalet såg resultatet nämligen ut som följer för Stockholms stad:

1. Beatrice Ask

2. Lena Adelsohn Liljeroth

3. Maria Abrahamsson

4. Mats G Nilsson

5. Sofia Arkelsten

Och för Stockholms län:

1. Fredrik Reinfeldt

2. Ewa Björling

3. Hillevi Engström

4. Anna Kinberg Batra

5. Karin Enström

Är det den kompetenta Maria Abrahamsson som skall kvoteras bort?

Av de fem första i respektive valkrets är således fyra kvinnor. Vad gör nu den rättrogne kvoteringsfeministen? Skall man följa kvoteringens princip och peta ned ett antal uppenbart populära, och sannolikt mycket dugliga, kvinnliga kandidater, för att få ”rätt” fördelning i toppen av valsedlarna, eller skall man erkänna att bakom talet om jämställdhet döljer sig egentligen en ny form av könsdiskriminering med omvända förtecken mot gångna tiders kvinnodiskriminering.

Hur man än gör blir det fel. Tänk om man istället stått fast vid sina grundläggande värderingar. Då hade man kunnat undkomma detta med hedern i behåll, och utan att någon kunnat ifrågasätta riktigheten i att partiets valsedlar toppas av idel duktiga kvinnor.

Grattis Moderaterna!

Patrik Magnusson

Annonser

9 Responses to “Moderata genusbekymmer”


 1. 1 S. O. Pettersson december 23, 2009 kl. 17:26

  Patrik Magnusson:

  mot gångna tiders kvinnodiskriminering.

  Varför så enkelt ge upp problemformuleringsprivilegiet? Talet om ”gågna tiders kvinnodiskriminering” är helt anakroniskt. Det uppfattades inte så, ens av majoriteten kvinnor.

 2. 2 Robsten december 23, 2009 kl. 18:12

  Avstå från all kvotering såklart. GOD JUL på er 😉

 3. 3 Patrik Magnusson december 23, 2009 kl. 21:17

  S.O. Pettersson:

  Du har säkert en poäng, men du får gärna utveckla hur du menar.

  Robsten:

  Jo, självfallet är det enda rätta att förkasta allt vad kvotering heter. God Jul, själv.

 4. 4 Korsfarare december 24, 2009 kl. 19:46

  Det där sjunkande skeppet har vi inte kunnat räkna med på väääldigt länge, så denna nya idiotiska policy är knappast förvånande. Moderaterna är socialliberala, PK och har förkastat allt vad frihet och sunda värderingar heter. Man kan fråga sig om det äns kommer att göra någon skillnad som vi får en vänsterregering efter nästa val, det har vi väl nu också?

  Det är SD som gäller nästa val för den konservative.

  God jul till er alla!

 5. 5 Ernst Jünger december 25, 2009 kl. 14:28

  Håller helt med, för den konservative är det SD som gäller, helt klart. Att folk kan se sig själva i spegeln och anse sig vara konservativa utan att skämmas och rösta på KD eller M är beviset på Sveriges tragedi.

  God Jul på er och Gud välsigne Fosterlandet.

 6. 6 essenonvideri december 25, 2009 kl. 15:54

  Korsfarare och Ernst Jünger:

  Som redan framgått vid otaliga tillfällen så delar jag inte er syn på SD. Jag tycker att partiet har väldigt lite med konservatism att göra. Dessvärre gäller det också numera moderaterna.

  Men tack för vackra bilder, och vacker musik, och God Jul till er båda.

 7. 7 Dag Elfström december 25, 2009 kl. 20:24

  Och där avslutar vi sidospåret med SD. Vi har redan förklarat att vi inte har något emot att diskutera frågan om SD, men att vi inte tänker tolerera att var och vartannat inlägg får en efterdebatt som kommer att domineras av åsikter om SD.

  Har raderat ett inlägg.

 8. 8 Patrik Magnusson december 25, 2009 kl. 20:34

  Alex Birch (mfl):

  På förekommen anledning vill jag upplysa om hur jag ser på kommentarer till mina artiklar. Jag tycker generellt att det är trevligt om folk vill kommentera det jag skriver, förutsatt att man:

  * Håller en hövlig ton
  * Håller sig till ämnet

  Det första brukar generellt inte vara något problem. Det senare verkar däremot svårt för en del läsare, i synnerhet de som sympatiserar med SD, och ser denna och andra bloggar som lämpliga megafoner för att föra ut sitt budskap.

  Detta inlägg handlar alltså om Moderata Samlingspartiet och om genusfrågor. Håll er till det ämnet. Kommentarer som svävar i väg allt för långt från ämnet, eller som är rent röstfiske från partier denna bloggs skribenter är uttalade motståndare till, kommer jag att hädanefter att plocka bort.

  Notera också att våra redaktörer håller koll på debatten och kan ha mer strikta krav på inläggen än vad jag har. Det innebär att även inlägg som jag tycker är inom gränsen kan komma att plockas bort. Redaktörerna kan också blockera läsare som vid upprepade gånger, eller grovt, missköter sig i kommentarsfälten.

 9. 9 Patrik Magnusson december 25, 2009 kl. 20:38

  Hmm,

  Ser att Dag redan hann åtgärda det inlägg jag just kommenterade. Nåväl låt detta och min efterkommentar tjäna som en varning till övriga att hålla sig till ämnet.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

Organisationer & information


Konservativt Forum samlar klassiskt konservativa runtom i Sverige till diskussion och arrangerar bl.a. en årlig konferens.Emprons informationsportal Konservatism.se har utmärkta sammanfattningar och fördjupningsmaterial om konservatism på svenska.


Föreningen Heimdal i Uppsala är Sveriges största och äldsta politiska studentförening. Föreningen verkar sedan 1891 för en reformvänlig konservatism.Sprid ordet... stöd Tradition & Fason på Facebook!

Antal besökare

 • 983,254 träffar
Bloggtoppen.se

Politik bloggar

Annonser